sobota 4. novembra 2017

 Recept na šťavnatý grenadír (granadiersky pochod)


Na googli sa ti zobrazilo určite veľa receptov na granadir/granatir/granatiersky pochod, ktoré sa v podstate zhodujú. Osobitne uvariť cestoviny a zemiaky (tie uvariť poprípadne už v šupke). A na osobitnej panvičke upražiť cibuľku s mletou červenou paprikou ? Ale na čo tri hrnce ? 



4 porcie

  • 6 zemiačikov
  • 150g cestoviniek (alebo cca pol sáčka)
  • klobáska/páročka/uhmm slaninka
  • 2 cibuľky
  • mletá červená paprika
  • tymián
  • bazalka
  • grilovacie korenie
Začneme tým aby sme ušetrili čas, že rozkrájame cibuľku a na oleji/masielku opražíme do zlatista v hrnci a pridáme nakrajanú klobásku  a OKORENÍME (nešetríme hlavne červenou paprikou). Potom pridáme nakrájané zemiačky a zalejeme 2 šálkami vody. A necháme nech sa to všetko pekne udusí a prejde chuťami. Malo by to trvať približne 30-60 min. Medzitým dáme uvariť cestovinky (osobitne). Tie budú za 10 minutiek. Keď budú zemiačky mäkké, prebytočnú vodu scedíme alebo necháme odpariť a pridáme cestovinky. Kluďne ešte dochutíme bazalkou alebo inou rastlinou koreninkou.

Extra bonusy
  • najkrajaný údený syr
  • zeleninka
  • pesto

Dobrú chuť :)








0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Používa službu Blogger.

Vyhľadávať v tomto blogu

BTemplates.com

Vitaj !

About